Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skyting ved moské i Danmark

To personer er skutt ved en moské på Vesterbro i København i Danmark. En 21-åring er drept.

Minst to personer ble truffet av skudd. En mann ble drept. Det skjedde da flere skudd ble avfyrt ved en moské. Det skjedde på Vesterbro i København i Danmark tirsdag. Det melder nyhetsbyrået NTB.

– Det ser ut til at en er drept og en annen skadd, sier Gunnar Nørager. Han er etterforsknings-leder i politiet.

Det var en 21 år gammel mann av pakistansk opprinnelse som ble drept.

Nesten tusen mennesker var akkurat ferdige med å feire avslutningen av fastemåneden ramadan. De strømmet ut av moskeen. Da skjedde skytingen.
Ifølge øyenvitner var flere personer først involvert i en heftig krangel. Noen skal ha tatt fram en kniv. Plutselig smalt det. En kraftig mann skal ha kommet løpende med et våpen. Han skjøt en 21 år gammel mann i hodet.
Jibran Sarwar  så skytingen. Han sier at mannen ble truffet av flere skudd i hodet. Flere av skuddene ble avfyrt etter at mannen hadde falt i bakken. En annen mann ble truffet i skulderen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Politiet sier at det kan være flere enn de to som er truffet.

– Foreløpig er ingen arrestert, sier Nørager.

Den danske avisa Ekstra Bladet skriver at det ble avfyrt omtrent tjue skudd. Det sier et vitne til avisa. Det hørtes ut som et håndvåpen. Et annet vitne mener at det er snakk om 10–15 skudd.

Den som skjøt. kjørte vekk etterpå. Politiet har etterlyst en mann i 30-årene.

En mann som Ekstra Bladet har snakket med, sier han så to unge gutter gå fra stedet. Det var rett etter skytingen. Den ene av dem skal ha hatt en pistol. Politiet etterforsker nå saken.