Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slutter etter å ha kritisert kvinner

Vinner av Nobelprisen Tim Hunt har fått mye kjeft etter at han snakket om kvinnelige forskere. Også Indias statsminister får kritikk for kommentar om kvinner.

Tim Hunt fikk Nobelprisen i medisin i 2001. Nylig sa han at kvinner og menn ikke burde jobbe sammen i laboratorier. Årsaken var at «kvinner bare gråter når de får kritikk» og at «de forelsker seg i mannlige kolleger».

Folk har kritisert ham for disse kommentarene. Nå har han valgt å slutte i jobben sin som professor ved University College i London, melder nyhetsbyrået NTB.

Han snakket om kvinner under en konferanse i Seoul i Sør-Korea. Mange kvinnelige forskere og journalister var til stede.

Det han sa har fått uventet mye kritikk.

Hunt sier til kanalen BBC at han fortsatt mener det han sa, men at han likevel beklager kommentarene.

Professoren er ikke den eneste som har gjort folk sinte den siste tiden. Også Indias statsminister har fått kjeft.

Statsminister Narendra Modi skulle skryte av Bangladeshs statsminister. Han ga henne skryt for å kjempe mot terrorisme, «til tross for at hun var en kvinne».

På nettsamfunnet Twitter har folk diskutert det han sa. De publiserte bilder av en rekke vellykkede kvinner. Indira Gandhi, Margaret Thatcher, Rosa Parks og Malala Yousafzai var noen av dem som ble publisert.