Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slutter som penge-sjef

Dominique Strauss-Kahn slutter i jobben som sjef for IMF. Samtidig hevder han at han er uskyldig i overgrep.

Dominique Strauss-Kahn er siktet for forsøk på voldtekt. Han hevder han er uskyldig. Likevel slutter han i jobben som sjef for Det internasjonale penge-fondet (IMF). Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er med stor sorg at jeg i dag leverer styret min søknad om å slutte som general-sekretær i IMF. Jeg føler meg tvunget til dette. Det sier Strauss-Kahn i en uttalelse.

LES MER HER: Lang rettssak for Strauss-Kahn

Han har de siste dagene vært varetekts-fengslet i New York i USA. Han skal ha forsøkt å voldta en stuepike. Det skal ha skjedd på et hotellrom i den amerikanske storbyen.

– Jeg ønsker å si at jeg er helt uskyldig i det jeg blir beskyldt for, sier Strauss-Kahn i uttalelsen.

Strauss-Kahn sier at årsaken til at han slutter i jobben, er at han ikke ønsker å skade penge-fondet.

– Jeg ønsker å bruke all min styrke, all min tid og all min energi på å bevise min uskyld, skriver han.

LES MER HER: Leter etter bevis på IMF-sjefen

Advokatene til Strauss-Kahn vil torsdag gjøre et nytt forsøk. De vil prøve å få ham løslatt mot kausjon. Det betyr å betale penger mot at en fange slipper å være i fengsel. Det er mens han eller hun venter på rettssaken. Slik kan kanskje Strauss-Kahn slippe å være lenger på fangeøya Rikers Island i New York. Her har han sittet alene på en celle siden han ble varetekts-fengslet.

Strauss-Kahns advokater kommer til å foreslå tiltak. De vil gjøre det umulig for ham å flykte. Det er selv om han slippes ut av fengsel. Det viser retts-dokumenter som nyhetsbyrået Reuters har fått tilgang til.

Forslaget går ut på at Strauss-Kahn skal få en elektronisk lenke rundt foten. I tillegg foreslår advokatene at han kan holdes i husarrest på Manhattan.

Sjefen for IMF var regnet som en sterk kandidat til å bli Frankrikes neste president. Det var helt til han ble pågrepet i helgen. Mange franskmenn har reagert på behandlingen han har fått i USA.

Onsdag viste amerikanske myndigheter et nytt bilde av Strauss-Kahn. Det ble tatt etter at han ble arrestert. Det er ventet at bildet vil vekke nye reaksjoner blant franskmenn. De er opptatt av at Strauss-Kahn foreløpig ikke er dømt for noe.

IMF vil snart komme med informasjon om arbeidet med å finne en ny leder for organisasjonen.