Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snart 10 millioner smittede i verden

Neste uke vil tallet på registrerte smittede med korona nå 10 millioner. Det sier WHO.

Antallet registrerte smittede med korona-viruset vokser fort. Neste uke vil tallet nå 10 millioner. Det forventer Verdens helseorganisasjon (WHO).

Samtidig sprer viruset seg stadig raskere i USA, advarer WHO. Det siste døgnet er det registrert hele 36.000 nye smittede. Det er ifølge tall fra Worldometer. Det er det meste som er registrert på én dag i USA siden april.

I verden er nå over 9,4 millioner registrert smittet. Over 481.000 har dødd av korona-viruset. Og over 5 millioner er blitt friske igjen.

– Vi forventer å nå totalt 10 millioner tilfeller neste uke. Det sa Tedros Adhanom Ghebreyesus på en presse-konferanse onsdag. Han er sjef for WHO.

USA er fortsatt landet som viruset har gått hardest ut over. De har 2,4 millioner registrerte smittede. Flere enn 120.000 personer har dødd med viruset i kroppen. Men tallene stiger raskt også i land som Brasil og India.

Mange pasienter med korona trenger hjelp til å puste. Mange får puste inn medisinsk oksygen. Nå holder det på å bli tomt for medisinsk oksygen i verden, advarer WHO. Samtidig er det den siste uka registrert 1 million nye smittede.

Hver dag trenger verden nå omtrent 620.000 kubikk-meter med oksygen, ifølge WHO. Det er til medisinsk bruk.

– Etterspørselen er større enn tilbudet, sier Tedros. Han sier at bare noen få selskaper har kontroll på over 80 prosent av markedet for oksygen.