Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Snøkaoset fortsetter

I Europa skaper snø og kulde fortsatt store problemer i flytrafikken.

For andre natt på rad sover passasjerer på gulvet på flyplassen Heathrow. Den ligger i London i Storbritannia. Snø og kulde skaper store problemer på flyplassen.

Søndag var det bare seks fly som fikk lette fra Heathrow. I løpet av mandagen skal det være 60. Selv om økningen i flytrafikken er bra, er det fortsatt store forsinkelser. Mange avganger blir også kansellert. Det betyr at flyene ikke går i det hele tatt.

– Vi klarer å takle is og snø. Men fortsetter været slik i mange uker, må vi finne på noe nytt, sier Colin Matthews til den britiske avisa The Guardian. Matthes er sjef for selskapet som eier Heathrow flyplass.

I den tyske byen Frankfurt ble 500 avganger stanset søndag. Også flyplassene ved Paris i Frankrike har problemer med været. Det skriver nettavisa Aftenposten.no.

I Norge er flyplassene bedre forberedt til å takle snø og is.
– Folk må bare følge med. Alle flyturer innenland i Norge går bra. Det samme gjelder mange flyvninger til Europa, sier Jo Kobro til nyhetsbyrået NTB. Kobro er informasjons-sjef ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Og vinterværet? Det skal bare fortsette, ifølge Sky News.

Skal du ut og fly i jula? Da må du selv holde deg oppdatert. Det kan du gjøre på hjemmesidene til Oslo Lufthavn De finner du her