Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Soldater skal stanse flyktninger

Regjeringen i Ungarn vurderer å bruke soldater for å stanse flyktninger fra å komme inn i landet. De siste dagene har flere tusen mennesker kommet dit hver dag.

Tusenvis av kvinner, barn og menn venter ved grensa mellom Serbia og Ungarn. De har flyktet fra krig og elendighet i Syria, Libya og andre land herjet av kamper. Om de er heldige, slipper de over grensa. Da kan de fortsette reisen i Europa. Men regjeringen i Ungarn vil stanse strømmen av flyktninger til landet. De vurderer å sette inn militæret ved grensa sør i landet, skriver nyhetsbyrået NTB.

Nasjonal-forsamlingen skal si ja eller nei, sier en talsperson for regjeringen. Hensikten skal være å beskytte grensa til Ungarn.

Flere tusen flyktninger har krysset grensa mellom Serbia og Ungarn de siste dagene. Om få dager gjør ungarske myndigheter ferdig et piggtrådgjerde langs grensa. Det skal stenge flyktninger ute.

Verdens-organisasjonen FN tror at opptil 3.000 flyktninger hver dag vil krysse grensa til Makedonia de neste månedene. De skal videre nordover i Europa.

LES MER HER: Deres kamp for frihet kan splitte Europa

LES MER HER: Ber Europa ta mer ansvar