Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sporet mobilen til gissel

Politiet skal ha sporet opp mobilen til ett av gislene på Filippinene. De har satt i gang en aksjon på en øy.

NRK melder at telefonen til et av de fire gislene er sporet til en basestasjon på øya Balut. Det ligger helt på sørspissen av Mindanao på Filippinene. Båtene kidnapperne brukte, er funnet et godt stykke unna.

Marine, kystvakt og politi er på stedet onsdag ettermiddag. De går til aksjon.

Blant gislene er 56 år gamle Kjartan Sekkingstad fra Sotra i Hordaland. Han har bodd lenge på Filippinene. Nordmannen jobbet som daglig leder ved feriestedet Oceanview på øya Samal. Han ble kidnappet sammen med to canadiske menn og en filippinsk kvinne mandag.

11 personer med våpen angrep feriestedet. De kom til stedet i to båter, og dro derfra igjen med båtene. Politiet sa senere at de trodde gislene var tatt med til et fjellområde i sør.

Filippinenes president Benigno Aquino III følger kidnappingen tett, sier hans talsmann.

Det har ennå ikke kommet noen krav fra kidnapperne, melder nyhetsbyrået AFP.

Flere opprørsgrupper er aktive i regionen. Men politiet tror det enten er den kommunistiske gruppa New People's Army (NPA) eller den islamistiske Abu Sayyaf-geriljaen som har kidnappet utlendingene.

Abu Sayyaf-geriljaen har flere ganger tidligere tatt utlendinger. De har krevd penger for å slippe dem fri. De har drept noen gisler, men de fleste har blitt fri om gruppa har fått penger, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Vi kan ennå ikke knytte dette til Abu Sayyaf. Men det er ikke uvanlig at lokale kriminelle grupper tar noen til fange. Så gir de dem videre til andre som jobber for Abu Sayyaf, sa Noel Detoyato. Han jobber i militæret i Filippinene.

LES MER HER: – Gisler tatt med til fjellområde

LES MER HER: – Kledd som vanlige turister