Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stadig flere dør av dette i USA

18 mennesker er døde og 1.080 har blitt syke i USA. Det har skjedd etter at de har røykt e-sigaretter.

I USA er 18 mennesker døde. 1.080 personer har fått lungesykdom. Det har skjedd etter at de har røykt elektroniske sigaretter. Det sier amerikanske helsemyndigheter.

De har registrert 275 nye tilfeller av skader på lungene. Det er hos personer som har brukt e-sigaretter i USA den siste uka.

Det er flere menn enn kvinner som har blitt syke. Men det er vanskelig å finne noe felles hos dem. Tilfeller er registrert i 48 delstater. Pasientene er i alle aldre. Den yngste er tidlig i tenårene. Den eldste er 72 år gammel.

De som har blitt syke, har røykt forskjellige typer e-sigaretter. Sigarettene har ulike typer tilsetnings-stoffer. Men de fleste av dem har røykt varianter som inneholder virkestoffet THC. Det er et stoff som finnes i cannabis.

Andre som har blitt syke, sier at de både har røykt e-sigaretter med THC og med nikotin. Mens noen bare har valgt typer som inneholder nikotin.

I flere delstater har det nå blitt forbudt å selge e-sigaretter med slike tilsetnings-stoffer. Regjeringen har sagt at det vil komme et forbud som gjelder i hele landet.