Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stanser fly til Israel

Flere flyselskap vil inntil videre ikke fly til Israel. Blant dem er SAS og Norwegian.

Tirsdag droppet flere flyselskap å fly til Tel Aviv i Israel. SAS og Norwegian stanset sine fly. Det er uklart om de vil fly onsdag. Årsaken er at de er bekymret for sikkerheten.

Det europeiske organet for luftsikkerhet EASA ber flyselskap å unngå å fly til Tel Aviv inntil videre. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Både Air France, KLM og Lufthansa unngår flyplassen.

– Nå har vi stanset våre flygninger til og fra Israel inntil vi vet mer. Situasjonen har økt i dag, og vi gjør på grunn av sikkerheten til våre passasjerer og ansatte, sa Charlotte Holmbergh Jacobsson tirsdag til nyhetsbyrået NTB. Hun er pressekontakt i Norwegian.

LES MER HER: Presser på for våpenhvile

Det amerikanske flyselskapet Delta hadde tirsdag et fly på vei til Tel Aviv fra New York. Men flyet måtte gå til Paris isteden. Årsaken var meldinger om rakettangrep i nærheten av den israelske flyplassen.

USAs luftfartstilsyn FAA forbød tirsdag alle amerikanske flyselskaper mot å fly til eller fra Ben Gurion-flyplassen i 24 timer.

Israelerne er uenige og mener at flyene kan komme uten problemer.

LES MER HER: Ber Israel spare vanlige folk

Siden Israel gikk til angrep på Gazastripen 8. juli, er nesten 1.800 raketter skutt fra Gazastripen mot Israel. Det sier det israelske forsvaret. To sivile israelere er drept.

Tallet på drepte palestinere har nå økt til 639, sa talsperson Ashraf al-Qidra i helse-myndighetene på Gazastripen onsdag. Over 4.000 er blitt skadd.

29 israelske soldater er blitt drept.

– Slutt å slåss, begynn å snakke, sa Ban Ki-moon tirsdag. Han er general-sekretær i verdens-organisasjonen FN.