Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stanser krisehjelp til Hellas

Hellas får ikke mer penger fra EU før folket har stemt over kriseplanen.

Christine Lagarde er sjef for Det internasjonale penge-fondet (IMF). Hun sier at Hellas ikke får mer penger på en stund. Det er til Hellas har hatt folke-avstemning. Da skal grekerne bestemme om de vil ta i mot penger fra Den europeiske union (EU). Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER: Hellas vil la folket stemme

Onsdag kveld hadde Nicolas Sarkozy, Angela Merkel og den greske statsministeren Giorgos Papandreou et møte. Det var i byen Cannes i Frankrike. Sarkozy er president i Frankrike. Merkel er statsminister i Tyskland. På møtet fikk Papandreou vite at Hellas ikke får mer penger fra EU. Hellas skulle fått 62 milliarder kroner i krisehjelp i november. Men nå får ikke Hellas pengene. Det er før de bestemmer seg for om de skal bruke euro eller ikke. Hellas må også godta EU sine regler hvis de skal få mer pengehjelp.

LES OGSÅ: Hellas får pengehjelp

Mange tror at Hellas trenger penger fra EU. Men Papandreou mener at Hellas har nok penger til å betale gjeld fram til midten av desember. Papandreou sier at han ikke vet om Hellas forsatt skal ha euro som valuta. Han sier også at avstemningen kan bli holdt 4. desember. Han har sagt før at den skulle holdes i januar. Men den greske nasjonal-forsamlingen har ennå ikke sagt ja til en folke-avstemning.

Emneord

verden hellas eu imf