Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Statsminister tok imot flyktninger

Det første flyet med syriske flyktninger kom til Canada torsdag. De ble møtt av statsministeren.

Militærflyet som kom til byen Toronto hadde med seg 163 flyktninger. Det kommer et nytt fly til Montreal på lørdag. Statsminister Justin Trudeau har lovet å finne bolig til 25.000 syrere i Canada innen utgangen av februar.

– Dette er en fantastisk kveld. Vi viser et flylass med nye canadiere hva Canada handler om. Og vi viser også verden hvordan man åpner armene og tar imot folk som flykter fra vanskelige situasjoner, sa Trudeau.

Den nye statsministeren fikk overraskende flertall ved valget i oktober. Der lovte han å ta imot flere flyktninger raskere enn den forrige regjeringen. Trudeau har sagt at landet vil bosette 10.000 innen utgangen av året, og nye 15.000 innen utgangen av februar neste år.

Ankomsten av de syriske flyktningene til Canada er i sterk kontrast til nabolandet USA. USA har planer om å ta imot 10.000 syriske flyktninger i løpet av hele neste år. Samtidig lager den republikanske presidentkandidat Donald Trump bråk. Han foreslår midlertidig å nekte alle muslimer å komme inn i landet.

LES OGSÅ: Vil nekte alle muslimer å komme inn i USA
LES OGSÅ:
Meningen hans kan koste Norge dyrt
LES OGSÅ: Henter fly ut av Irak og Syria