Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stor dag for lille Charlotte

Søndag døpes prinsesse Charlotte i England. Farmor Diana fikk aldri sjansen til å møte barnebarna. Men hun blir husket likevel.

31. august 1997 er en dato som aldri blir glemt i Storbritannia. Nyhetene over hele verden fortalte at prinsesse Diana var død. Folket var glad i henne. Prins Charles sin første kone hadde stil og humor. Hun var ofte i mediene. Men hun døde så altfor tidlig, bare 36 år gammel. Det var i en tragisk bilulykke i Paris. Sønnene Harry og William var i dyp sorg. Det var også resten av familien.

Søndag skal Dianas barnebarn bæres til dåpen. Prins William og hertuginne Kate har valgt å kalle dattera Charlotte Elizabeth Diana. Mange var spent på hvilket navn den nyfødte prinsessen ville få. Og navnet Diana kom ikke som noen stor overraskelse.

Den lille jenta skal døpes i akkurat samme kirke som farmor, St. Mary Magdalene Church i Sandringham. Her er flere andre kongelige blitt døpt. Blant andre norske kong Olav den femte. Prinsesse Diana ble døpt her den 30. august 1961.

I tillegg skal den kjente fotografen Mario Testino ta bildene i dåpen. Han tok også bilder av Diana, og var hennes favoritt blant fotografer.

– Jeg er så glad for å bli valgt. Familien er svært viktig for landet, har fotografen sagt ifølge avisa The Telegraph.

Testino er kjent for sine motebilder. Han har jobbet for magasin som Vouge. Han tok bilder av Diana for magasinet Vanity Fair. Hun valgte ham ut selv.

Det ventes tusenvis av vanlige folk ved kirken søndag. Men det er kun den nærmeste familien som skal delta på seremonien. Slik var det også da William og Kates første barn, George, ble døpt.

Dronning Elizabeth og prins Philip, prins Charles og hertuginne Camilla skal komme. Det samme gjelder Kates foreldre Michael og Carole. Men onkel Harry kommer ikke. Det melder ukebladet Se & Hør. Han er på en tre måneder jobbtur i Afrika.

Han var heller ikke i landet da prinsessen ble født 2. mai.