Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Stor flom i Australia

Tusenvis av mennesker har måttet forlate husene sine i Australia på grunn av flom. Så langt er fire personer døde.

En stor flom øst i Australia har tvunget tusenvis av mennesker til å flykte. Fire personer er funnet døde. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Flommen går ut over både tog og fly. Den skaper også problemer for fabrikker som lager kull. Årsaken til flommen er et voldsomt regnvær. Det er utløst av den tropiske stormen Oswald i delstatene Queensland og New South Wales. I noen områder har det regnet over 200 millimeter i løpet av de tre siste dagene.

Områdene det har gått verst ut over er rundt byene Bundaberg, Rockhampton og Ipswich i Queensland. Også rundt Grafton og Lismore i New South Wales er det mye vann.

14 helikoptre har i løpet av natt til tirsdag reddet over 1.000 mennesker fra vannet. De ble berget fra ulike steder i Queensland. Arbeidet med å redde folk fortsatte utover tirsdagen.

Blant de fire døde er en tre år gammel gutt. Han døde på sykehus. Gutten ble truffet av et fallende tre. Han og moren var ute for å se på flommen i Brisbane. Det er Australias tredje største by.

Bundaberg er blant byene som har fått størst problemer. Der står mer enn 2.000 hus under vann. 7.500 personer har måttet forlate husene sine. Folk har klatret opp på takene for å redde seg selv. Flommen gjør også at drikkevannet blir dårligere. I Brisbane blir folk bedt om å koke alt vannet de skal drikke.