Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Storbritannia angriper ikke Syria

Storbritannias statsminister David Cameron ønsket å angripe Syria. Han fikk ikke støtten han trengte.

Storbritannias statsminister David Cameron ønsket å angripe Syria. Han ville ha en rask reaksjon etter angrepet utenfor Damaskus forrige uke. Flere hundre mennesker døde. Mange mener at det var et gassangrep.

LES MER HER: Obama sier syriske myndigheter sto bak angrepet

Cameron ville ikke vente på å få tillatelse fra verdens-organisasjonen FN. Torsdag kalte han inn medlemmene i Parlamentet til møte. Men Cameron fikk ikke støtten han trengte. 285 av medlemmene stemte nei. 272 stemte for.

Ed Miliband er leder for partiet Labour Party. Han sier at det ikke finnes sikre bevis for at det er Syrias president Bashar al-Assad som har ansvaret for gassangrepet. Miliband mener at inspektørene fra FN må få gjøre ferdig arbeidet sitt.

– Bevisene må komme først, sier han.

Inspektører fra verdens-organisasjonen FN er nå i Syria for å finne ut om kjemiske våpen ble brukt i angrepet. De skal være ferdige lørdag. Det vil trolig ikke starte noen militæraksjon før dette. Det skriver nyhetsbyrået Reuters, ifølge nrk.no.

LES MER HER: Ber FN om å få bruke makt mot Syria

Torsdag sa USAs president Barack Obama at regjeringen i Syria er skyld i angrepet. Det hvite hus sa også at USA kan angripe Syria alene, melder nettstedet nrk.no.

– Angrepet kan komme onsdag, sier Frankrikes president François Hollande. Det skriver  NTB.

Hollande sier i et intervju med avisa Le Monde at Frankrike fortsatt støtter et angrep. Den franske nasjonalforsamlingen skal diskutere saken onsdag neste uke.