Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Store ødeleggelser i Aten

De voldsomme opptøyene i den greske hovedstaden har ført til store ødeleggelser, sier byens ordfører.

Over 100.000 mennesker deltok i demonstrasjonene i Aten i Hellas i helgen. De protesterte mot regjeringens nye plan for å spare penger. Planen ble vedtatt av nasjonal-forsamlingen søndag.

LES MER HER: Har bestemt hvordan de skal spare

Mandag var det tid for opprydning. Det er etter at rasende demonstranter søndag satte fyr på bygninger, knuste vinduer og stjal fra butikker. Flere historiske bygninger er blant dem som er ødelagt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det er veldig store ødeleggelser, sier ordfører Giorgos Kaminis utenfor en gammel teaterbygning i sentrum av Aten. Bygningen ble påtent av maskerte demonstranter søndag kveld.

Mange butikkeiere møtte et trist syn. Det var da de kom for å åpne butikkene sine mandag. Da hang tåregassen fortsatt i luften. Mange av butikkene hadde fått knust vinduene og var blitt plyndret.

– Skobutikken min har familien har eid siden 1978. Nå har den brent helt ned. Det er etter at bråkmakere angrep banken som ligger vegg i vegg, sier en eldre mann. Han står fortvilet og ser på det som var familiens viktigste kilde til penger. Nå er den bare er en rykende ruin.

– De tok med seg det meste av varene, sier han.

Klar Tale er på nettsamfunnet Facebook. Trykk «liker» for å følge med.