Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sufi-moské ble trolig angrepet av IS

Terrorgruppa IS angrep trolig moskeen i Egypt fredag. De er mostandere av sufi-muslimer.

– Jeg hadde bare snakket i to minutter da jeg hørte to eksplosjoner utenfor moskeen. Så kom de inn og skjøt på alle som fortsatt sto, sier Mohammed Abdel Fattah til avisa Times of Israel.

26-åringen er imam i moskeen Al Rawdah. Minst 305 døde i angrepet på moskeen fredag. Det skjedde i byen Bir el-Abd i Egypt. 27 av de drepte var barn. 128 personer ble skadd i angrepet.

– Jeg gjemte meg under døde kropper, sier en annen mann til kanalen CNN.

– Ingen kom seg ut av den moskeen, sier en tredje mann.

Ingen av mennene vil si navnet sitt. Moskeen de tilhører er en sufi-moské. Sufi er en egen retning innen religionen islam. Noen muslimer mener sufi er en gal retning. terrorgruppa Den islamske staten (IS) har flere ganger angrepet sufier.

IS har ikke innrømmet at de angrep moskeen i Egypt. Men én av terroristene bar et IS-flagg, ifølge myndighetene. Mellom 25 og 30 personer angrep, skriver nyhetsbyrået NTB. De stilte seg ved dører og vinduer, kastet inn granater og skjøt. Det skal ha vært rundt 500 personer i moskeen.

Imamen Mohammed Abdel Fattah overlevde fordi han ble fanget under andre. Folk forsøkte å flykte og tråkket ham ned i gulvet. Han ble ikke hardt skadd, men har fått noen slag og sår.

– Hvis jeg er i form, skal jeg tilbake neste fredag og gjøre ferdig prekenen min, sier han.

BILDER

Bildet viser moskeen Bir el-Abd i Egypt. Utenfor er folk og flere sko.

SKO: Skoene til ofrene ligger fortsatt utenfor moskeen Bir el-Abd i Egypt. Minst 305 personer ble drept i terroren fredag. FOTO: Mohamed Soliman / Reuters / NTB scanpix

Vis bildetekst