Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Svensk politi har fått bomber og sprengstoff

Folk har levert inn 1,3 tonn sprengstoff til politiet i Sverige.

I dag (fredag) er siste frist. Da kan folk levere inn sprengstoff eller andre eksplosiver til politiet i Sverige. De ville ikke bli straffet for å ha hatt sprengstoffet ulovlig. Dette amnestiet har vart siden oktober.

Amnestiet gjelder håndgranater, sprengstoff og andre ting som kan eksplodere. Til sammen er 1.300 kilo sprengstoff levert inn. Politiet har også fått inn 80 kilo av hjemmelagde bomber. 11 håndgranater er også levert inn.

– Det meste vi har fått inn kommer nok ikke fra kriminelle miljøer. Men dette er fortsatt noe som ikke burde være i samfunnet, sier amnesti-prosjektleder Bengt Grönlund til TT.

Det er første gang det er et slikt amnesti i Sverige. Poenget med amnestiet er at folk kan levere inn sprengstoff uten å si hvem de er. Da kan politiet heller ikke straffe dem. Det er ulovlig å ha bomber og sprengstoff hjemme.

Det har vært flere angrep med bomber i Sverige de siste årene. I 2017 fant svensk politi en sprengladning ved Lilleby camping. Det ble også funnet dynamitt hos tre menn i denne saken.