Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sverige etterforsker trussel om terror

Svensk sikkerhets-politi sjekker en trussel. Den handler om et terrorangrep i hovedstaden Stockholm.

Det svenske sikkerhets-politiet Säpo etterforsker en trussel om terror. Trusselen handler om et terrorangrep i hovedstaden Stockholm.

Både Säpo, Stockholms-politiet og den såkalte Nationella operativa avdelningen er satt inn i saken. Det melder den svenske avisa Aftonbladet.

– Det er spredt en melding med trussel om et angrep. Vi jobber med å samle opplysninger om trusselen, sier Sofia Hellqvist til avisa. Hun er Säpos talskvinne.

Ifølge Aftonbladet skal trusselen være rettet mot Stockholm sentrum. Svensk politi vil ikke fortelle flere detaljer. Årsaken er at det kan forstyrre etterforskningen.

– Det jeg kan si er at vi har et svært stort materiale å undersøke, sier Hellqvist.

Dan Eliasson er politidirektør i Sverige. Trusselen er kommet inn i løpet av det siste døgnet, sier han til nyhetsbyrået TT.

Både avisene Aftonbladet og Expressen har egne anonyme kilder. De bekrefter en trussel mot Stockholm torsdag. Men de viser også til en artikkel fra avisa Göteborgs-Posten (GP). De skrev om en trussel som kom onsdag.

– Allerede onsdag fikk GP informasjon om en trussel om et terrorangrep i Stockholm. Avsenderen sa at vi burde gjøre oss klare til at terrorgruppa IS skulle angripe Stockholm. Uttalelsen kom fra et ukjent nummer i utlandet, skriver de.

Nina Odermalm Schei er talsperson for Säpo. Hun sier at trusselen er blitt spredt via sosiale medier.

– Vi har en stor strøm av opplysninger. Det kommer trusler som ligner denne omtrent annenhver dag. Forskjellen er at denne trusselen har blitt spredt på sosiale medier. Oppdraget for oss da er å finne ut hva som ligger i dette, sier hun.

Likevel er ikke trusselnivået i Sverige endret. Det sier politiet.

– Dette er vanlig. Säpo mener ikke at trusselnivået i Sverige er endret. Politiet samarbeider tett med Säpo. Vi arbeider ut ifra faste rutiner, skriver de.

Kollektivtrafikken og dagliglivet i den svenske hovedstaden går foreløpig som vanlig. Justisminister Mogan Johansson sier at han har fått vite om det som skjer. Han anbefaler folk å være på vakt.

– Som vanlig i denne typen situasjoner er det fornuftig å være ekstra oppmerksom, sa han ifølge avisa Dagens Nyheter.