Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sykehus i Moskva er fylt av folk med korona

Flere russere blir smittet av viruset korona. I løpet av påsken har antallet økt til over 15.000 syke.

Sykehusene i Moskva er overbelastet, skriver nyhetsbyrået NTB. Mange personer har blitt lagt inn med viruset korona. Det skjer selv om Russland har vært delvis nedstengt. Det har vart i snart to uker.

Ambulanser sto i en lang kø i timevis på lørdag. Det skjedde ved et lokalt sykehus. Det lå i Khimki utenfor Moskva. En ambulanse-sjåfør sa at han hadde ventet i 15 timer. Han hadde med en person som kanskje hadde korona. Det skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Situasjonen i både Moskva og St. Petersburg er ganske spent. Det er fordi antall syke stiger. Det er en enorm tilstrømming av syke personer, sa Dmitrij Peskov på russisk TV. Han er talsperson for Kreml. Det er den politiske administrasjonen i landet.

Russiske ledere ventet lenge med å gjøre noe. Mange russere ble testet, men nesten ingen hadde viruset. De mente de hadde kontroll. Nå er situasjonen endret. Moskva og mange andre russiske regioner har stengt mye av det skjer. De har laget nye regler for å stoppe spredningen av viruset.

– Vi står ved foten av fjellet. Det er fortsatt et stykke igjen før vi halvveis til toppen, sa Sergej Sobjanin. Det sa han til det statlige nyhetsbyrået Ria forrige uke. Sobjanin er borgermester i Moskva.

Mer enn 15.000 personer er smittet. Over 130 er døde av viruset. Det skriver nyhetsbyrået NTB. Fra lørdag til søndag, ble det registrert 2.000 nye syke.