Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sykepleier siktet for trippeldrap

En dansk sykepleier er siktet for å ha drept tre pasienter. Hun er også siktet for å ha forsøkt å drepe en fjerde pasient.

Den danske landsretten har siktet en 30 år gammel kvinne for å ha tatt livet av to menn og én kvinne. Sykepleieren er også siktet for å ha forsøkt å drepe en fjerde pasient.

Politiet mener at dette skjedde mellom lørdag 28. februar klokka 19.00 og søndag 1. mars klokka 07.00. De tror at kvinnen drepte pasientene mens hun var på vakt. Hendelsene skjedde på Falster sykehus i Nykøbing. Det skriver avisa VG. Kvinnen ble arrestert og varetektsfengslet i tre uker. Retten mente at det var så sterke mistanker mot kvinnen at det var grunn nok til å fengsle henne. Det skriver nettavisa tv2.no.

Kvinnen nekter for å ha drept pasientene sine. I siktelsen står det at pasientene ble drept av en ukjent medisin. De skal ha fått medisinen sprøytet inn i årene. Kvinnen skal forklare seg for landsretten fredag ettermiddag.

– Så kom jeg endelig hjem etter den verste nattevakten noensinne. Men takk for kampen. Det skrev kvinnen på nettsamfunnet Facebook klokka 7.34 søndag morgen. Det skriver den danske avisa Ekstra Bladet.

Som svar til en kommentar på Facebook skrev hun:

– Jeg kan love deg at det var spennende. For jeg har hatt den siste nattevakt på veldig lang tid.

Siktelsen ble lest opp offentlig fredag formiddag. Det blir lukkede dører under rettsmøtet. Det er fordi saken fortsatt er under etterforskning. Landsretten er redde for at det kan være ødeleggende for oppklaring av saken hvis kommende vitner kan følge med på hva som blir sagt.