Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

T-bane sporet av- minst 19 døde

Et tog på undergrunnsbanen i Moskva sporet av. Minst 19 mennesker er døde og over hundre er skadd.

Tirsdag morgen sporet et T-banetog av. Det skjedde på undergrunnsbanen i Moskva i Russland. Minst 19 personer er døde og over hundre personer ble skadd. Det sier Georgij Golukhov til journalister. Han er sjef for Moskvas helsedepartement.

Mer enn 100 personer er lagt inn på sykehus. Over 50 av disse har kritiske skader, sier Golukhov.

Dødstallet fortsetter å stige.

– For øyeblikket har sju lik blitt overlevert til etterforskere. De er fire menn og tre kvinner. I den første vogna blir seks lik trukket ut. De fant også seks døde i den andre vogna, sier Alexander Gavrilov. Han jobber i Moskvas avdeling i nødhjelpsdepartementet, ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Over 60 ambulanser ble sendt til stedet der avsporingen skjedde.

Ulykken skjedde da toget plutselig bremset i en tunnel i morgenrushet. Ifølge etterforskere var årsaken at toget fikk et feil signal.

– Signalet ble vist feilaktig på grunn av et spenningsfall, sier Vladimir Markin. Han er talsmann for den russiske granskningskommisjonen.

Redningsarbeidere forsøkte få innesperrede passasjerer ut av en av vognene i tunnelen.

Rundt 200 personer skal ha blitt evakuert fra ulykkesstedet. Det sier folk som jobber med hjelpearbeidet til TV-stasjonen Rossija-24.

TV-bilder viste redningsarbeidere som bar skadde på bårer. Ambulansepersonell behandlet også andre liggende på gresset like i nærheten.

Ulykken er en av de mest alvorlige på undergrunnsbanen i byen på flere år.

Undergrunnsbanen i Moskva er en av verdens travleste pendlersystemer. Rundt ni millioner passasjerer reiser hver dag med metroen.