Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Taliban-leder tatt

En av lederne i opprørsgruppa Taliban er arrestert.

Mulla Abdul Ghani Baradar skal være fanget. Han er en av lederne i Taliban. Baradar er den viktigste Taliban-lederen som er tatt til fange siden krigen i Afghanistan startet. Det er åtte år siden.

Baradar er i varetekt i Pakistan. Der har han blitt avhørt av amerikansk og pakistansk etterretnings-tjeneste. Det skriver avisa The New York Times. Pakistan og USA samarbeidet om å arrestere mannen.

Rehman Malik er innenriksminister i Pakistan. Han sier at det ikke stemmer at Talibans leder er pågrepet i landet.

Også i Afghanistan fortsetter kampen mot Taliban. Lørdag startet 15.000 soldater en storoffensiv i Afghanistan. Målet er å bekjempe opprørs-gruppen Taliban. Både amerikanske, britiske og afghanske soldater er med i operasjonen.

100 opprørere fra Taliban er drept så langt.

Det meste av Marjah og Nad Ali i Sør-Afghanistan var under kontroll mandag. Soldater fra sikkerhets-og forsvarssamarbeidet NATO passer på.
– Alle områdene rundt Marjah og Nad Ali er overtatt av internasjonale og afghanske styrker, sier Aminullah Patiani. Han er øverstkommanderende for offensiven.

– Taliban har forlatt området, sier han til nyhetsbyrået AFP.
12 sivile afghanere er drept i kampene. De ble drept da en rakett traff et hus i Marjah. President Hamid Karzai uttrykker dyp sorg over de drepte sivile. Saken blir etterforsket. NATO har tatt på seg ansvaret for disse dødsfallene.