Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tar skylden for valget

USAs president Barack Obama skjønner at folk er frustrerte. Han mener at mange ikke ser at økonomien blir bedre.

– Valget bekreftet at folk er frustrerte over den økonomiske situasjonen. Vi har skapt fremskritt, men mange har ikke sett dem. Som president tar jeg ansvar for det, sa han i en tale.
Obama sier at han tar «direkte ansvar for at vi ikke har gjort nok». Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Obamas parti Demokratene gjorde det dårlig i mellomvalget i USA tirsdag. Før valget hadde Demokratene flertall i Representantenes hus. Men nå har Republikanerne tatt over flertallet. Demokratene klarte bare så vidt å berge flertallet i Senatet.

LES MER HER: Tapte kampen

Presidenten sier at han vil snakke med Republikanerne. De kan gjøre det vanskeligere for Obama å få vedtatt forslag. Republikanerne er imot helsereformen til Demokratene. Nå innrømmer Obama at han er villig til å høre på forslag til endringer.
– Jeg vil snakke med både Demokratene og Republikanerne. Jeg sier ikke at det blir lett. Jeg sier ikke at vi kan bygge bru på alle områder. Det er en grunn til at vi har to partier her i landet. Begge partier har prinsipper de ikke kan vike på, sa Obama.

Presidenten sier at han vil satse på å skape jobber.
– Vi må være sterke og vi må stå sammen. Ingen person eller parti har monopol på visdom, derfor vil jeg høre på alle. Derfor vil jeg ha en ærlig og god debatt. Derfor vil jeg invitere Demokrater og Republikanere med i en diskusjon om hvor vi går som nasjon, sa presidenten.

– Det amerikanske folket har sendt et budskap til Obama i kveld. Det budskapet er: Legg om kursen, sa republikaner John Boehner etter mellomvalget.

Mange amerikanere sliter med å få jobb. Flere har måttet selge husene sine med store tap. Derfor er folk skuffet over Barack Obama, tror eksperter.