Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Taxisjåfør fra Bangladesh utløste bombe i New York

Det var en 27 år gammel mann som prøvde å sprenge en bombe i New York mandag.

27 år gamle Akayed Ullah kommer fra Bangladesh og jobbet som taxisjåfør. Mandag prøvde han å sprenge en hjemmelaget bombe i New York i USA. Målet var T-banestasjon Port Authority.

Det ble meldt om en eksplosjon i New York mandag morgen amerikansk tid. Folk ble evakuert fra busser og T-banen. Politiet kaller angrepet terror.

– Dette var forsøk på et terrorangrep. Takk Gud for at gjerningsmannen ikke klarte å oppnå sitt mål, sier Bill de Blasio. Han er ordfører i New York.

Ullah ble skadd da han prøvde å løse ut bomba. Rørbomba hadde han festet til kroppen. Bomba eksploderte bare delvis, trolig på grunn av en feil. 27-åringen ble sendt til sykehus med alvorlige skader i overkroppen og på hendene.

Tre andre ble først meldt såret, men de fikk øresus og hodepine.

Ifølge politiet brukte gjerningsmannen julelys, fyrstikker og batteri for å tenne på bomba. Han hadde festet den til kroppen med borrelås. Politiet mener han brukte en oppskrift fra internett.

Ifølge amerikanske myndigheter kom Ullah til USA på et familievisum i 2011. Han jobbet som taxisjåfør. President Donald Trump mener angrepet viser at det er behovet for en strengere innvandringspolitikk.

– Altfor mange farlige mennesker får tilgang til landet vårt uten at bakgrunnen deres blir sjekket godt nok, sier Trump.

Politiet avhørte mandag kveld Ullahs familie og naboer.