Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tester vaksine på mennesker

En vaksine mot viruset ebola skal testes på mennesker. Det skjer om få uker.

Viruset ebola herjer fortsatt vest i Afrika. Minst 1.400 personer er døde. Det er i Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria. Det finnes ingen vaksiner mot viruset. Det gjelder vaksiner som er testet på mennesker. Men torsdag kom en god nyhet. En vaksine mot viruset skal testes på mennesker. Selskapet GlaxoSmithKline (GSK) har laget vaksinen. GSK er fra England.

Selskapet skulle teste vaksinen på mennesker senere i år. Nå har de bestemt for å gjøre det før. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

GSK har fått lov av myndigheter i USA til å teste ut vaksinen. Det skriver den amerikanske nettavisa Bloomberg.

LES MER HER: Stenger grensa til Guinea

Forskere skal sjekke hvordan vaksinen virker. Det skal de gjøre i en måned. Det sier Michael Kurilla til Bloomsberg. Han jobber for myndigheter i USA som jobber med helse.

LES MER HER: – Flere med ebola enn vi trodde

Selskapet NewLink Genetics Corp. jobber også med en vaksine. Tidligere har noen folk med ebola fått medisinen Zmapp. To amerikanere som fikk Zmapp ble friske. De ble skrevet ut av sykehuset i USA 21. august.

De fire landene med ebola blir stadig mer isolert. De fleste flyselskaper flyr ikke lenger til landene.

LES MER HER: Får teste medisin mot ebola

Det gjør arbeidet vanskeligere for verdens-organisasjonen FN. Det sier David Nabarro. Han jobber for FN for å kjempe mot ebola.