Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tett tåke førte til ulykken

Sikten var bare noen få meter, føret glatt og farten høy. Det var da biler og trailere dundret inn i hverandre på motorveien E4 i Sør-Sverige.

Det var tett tåke og glatt på motorveien E4 i Sør-Sverige tirsdag. Folk kjørte for fort i forhold til føret. Det er årsaken til den svære kollisjonen tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Rundt 100 biler var blandet inn i den voldsomme kjedekollisjonen. Det skjedde på Tranarpsbron nord for Åstorp i Skåne tirsdag formiddag. Tallet på døde er nå endret til én person. Tirsdag ble det meldt om tre døde. Men det stemte ikke. 46 personer ble skadd, ifølge politiet.

LES MER HER: Flere døde i stor trafikkulykke i Sverige

18 personer er alvorlig skadd, mens rundt 28 personer fikk lettere skader i ulykken. Ingen av de skadde skal ha livstruende skader.

– Jeg har aldri sett noe lignende i mine 30 år som tjenestemann. Det sier redningsleder Jonas Hellsten til den svenske avisa Aftonbladet.

Hada Brckic klarte å stanse sin bil da hun kjørte ut på broen. Hun slapp uskadd fra ulykken.

På veien framfor henne sto det tre personer. De vinket til de som kjørte forbi at de skulle senke farten.

– Da kom det en langtrailer i høy fart på min venstre side. Den krenget og den bakre vognen traff en av mennene. Han ble klemt mot rekkverket og døde, forteller Hada til Aftonbladet.

– Hele broen ristet, forteller sykepleier Annika. Hun er et annet øyevitne som også unnslapp ulykken.

Den svenske rednings-tjenesten er svært kritisk til hvordan bilistene oppførte seg i forbindelse med ulykken. Redningsleder Jonas Hellsten i Helsingborg sier at han under utrykning ble forbikjørt av biler og lastebiler. Det skjedde til tross for at det var svært glatt.

– Folk holder ikke avstand. De tar ikke hensyn til vær og føre, sier han til nettstedet Dn.se.