Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tilbake på skolen etter skytingen

For to uker siden ble 17 elever drept på skolen. I dag går eleven tilbake til undervisningen.

14. februar ble 17 elever drept i Florida i USA. I dag starter undervisningen igjen ved Marjory Stoneman Douglas High School.

Det blir sterke følelser når elevene går tilbake til hverdagen onsdag. Skolen gjenåpnes klokken 14.00 norsk tid.

– Det blir en rekke ulike følelser. Jeg er redd, men også glad for å få tilbake en slags normalitet, sier Tanzil Philip til nyhetsbyrået AFP. 16-åringen er én av elevene som opplevde skyting på skolen.

– Jeg er litt nervøs. Men vi må vise styrke i slike situasjoner. Vi må stå sammen, sier 17 år gamle Jenna Korsten.

17 mennesker ble drept og 13 såret i skytingen. Nikolas Cruz begynte å skyte på elever på Marjory Stoneman Douglas High School. 19-åring ble utvist fra skolen i fjor. For to uker siden angrep han elever. Cruz brukte et halvautomatisk AR-15-gevær. Det hadde han kjøpt lovlig i Florida. Cruz er nå varetektsfengslet.

Skytingen har ført til en debatt om våpenlovene i USA. President Donald Trump har sagt at aldersgrensen for kjøp av automatvåpen må endres fra 18 år til 21 år. Presidenten har sagt at han vil ha strengere bakgrunnssjekk av de som kjøper våpen.

Trump vil også forby såkalte «bump stocks». Det er en del som settes på våpenet. Delen gjør halvautomatiske våpen til helautomatiske. Trump vil i tillegg at lærere skal gå med våpen.