Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To døde etter jordskjelv

Det har vært et jordskjelv utenfor Hellas og Tyrkia. Flere hundre personer er skadd.

To personer er døde. Det skal være en svensk og en tyrkisk turist. Minst 120 personer er skadd på øya Kos i Hellas. Det har vært jordskjelv utenfor Hellas og Tyrkia. Det skriver nyhetsbyrået NTB. I Bodrum i Tyrkia ble 360 personer skadd. Det sier myndighetene i landet.

– Vi våknet av at hele hotellet ristet. Ting ramlet ned frå veggene. Det var masse bråk og alle sprang ut, sier Hilde Hammerset Torsheim til kanalen NRK. Hun er på ferie på Kos.

Skjelvet hadde en styrke på 6,7 på Richters skala. Det viser målinger fra et amerikansk senter. Det er et sterkt skjelv som ødelegger bygninger.

Flere skadde ble funnet under en bygning. Den hadde falt sammen. Det sier Giorgos Halkidios i de lokale myndighetene.

– To eller tre er alvorlig skadd og blir operert, sier han.

Utenriksdepartementet (UD) jobber med å få oversikt. Én normann skal være hardt skadd, ifølge UD. Han er fløyet til sykehus, ifølge NTB. Flere andre nordmenn er også skadd, skriver avisa VG.

– Nordmenn i områdene bør ta kontakt med familien, sier UD.

Det kom en stor bølge etter jordskjelvet. Den var en halv meter høy. Den skylte inn over land i Bodrum i Tyrkia og på Kos i Hellas.

Flere bygninger har falt sammen. Dette er gamle bygninger. De var ikke sikret mot jordskjelv. Det sier Giorgos Kyritsis. Han er borgermester på Kos.

Skjelvet har ødelagt mer enn bygninger. Ledninger for strøm og vann er skadd. Noen steder lekker det gass.