Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To kvinner og hunder reddet etter fem måneder

To kvinner fikk problemer på havet. Først etter fem måneder ble de reddet.

To amerikanske kvinner seilte fra Hawaii i vår. De hadde med seg to hunder. Planen var å reise til Tahiti i Stillehavet. Turen dit skulle ta noen uker. Men så ble båtmotoren ødelagt i en storm. De to kvinnene håpet de kunne nå land ved å bruke seil. Det melder TV-kanalen CBS News.

Jennifer Appel og Tasha Fuiaba er begge fra Honolulu i USA. Etter to måneder i Stillehavet begynte de å sende nødsignaler. Det gjorde de hver dag. Ingen båter var nær nok til å høre signalene. Kvinnene var langt ute av kurs. Da var de også langt unna der andre seiler.

Både kvinnene og hundene overlevde. Årsaken var at de hadde et matlager. de hadde nok med seg av tørket mat, havremel og pasta. De hadde også utstyr til å rense vann.

Tirsdag denne uka ble de endelig oppdaget. Da var det gått 150 dager.  Et fiskefartøy fra Taiwan hørte dem. Da var seilbåten rundt 1.500 kilometer sørøst for Japan. Fartøyet kontaktet kystvakten på øya Guam. De satte i gang en redningsaksjon. Japa, Taiwan og USA samarbeidet.

Onsdag morgen så de to seilerne redningen. Da kom skipet «USS Ashland» fra den amerikanske flåten. Dermed ble de reddet.