Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To mistenkte etter bombene i Boston

To menn kan være mistenkte etter bombene mot Boston Maraton. Det mener etterforskerne.

Etterforskerne mener det er to mulige mistenkte etter bombene. Begge mennene kan ses på videoopptak fra der bombene smalt. Det var rett før eksplosjonene mandag. Men det er ikke kjent hvem de to mennene er. 

En av mennene skal ha snakket i mobiltelefon før han satte fra seg en svart bag. Han gikk raskt fra stedet før bombene smalt. Mannen skal ha hatt på seg en hvit baseballcap, en lys hettegenser og en svart jakke.

LES MER HER: Boston-bombene kan ha vært tidsinnstilte

Etterforskerne tror at bombene ble fraktet til der de smalt i svarte bager eller ryggsekker.

Minst en av bombene skal ha inneholdt eksplosiver og små metallbiter plassert i en trykkoker. Lokket på trykkokeren ble senere funnet på taket av et hotell i nærheten, ifølge eieren av hotellet.

Politiet går nå gjennom mobilselskapenes logger. Det viser hvilke telefonsamtaler som er blitt tatt på tidspunktet rett før bomben smalt. Der håper de å finne svar på hvem de to mennene er.

LES MER HER: Politiet fortsetter letingen etter Boston-bomberne

Etterforskerne har funnet bevis som tyder på at de to bombene var tidsinnstilte. Blant annet er det funnet minst ett kretskort. Det tyder på at bombene smalt ved bruk av en slags klokke.

Onsdag skrev flere medier at en person allerede var pågrepet i saken. Etter hvert sa politiet at dette var feil. 

– Til tross for meldinger om det motsatte, har det ikke vært noen pågripelser etter maraton-angrepet. Det skrev Boston-politiet på sin konto på nettstedet Twitter.

LES MER HER: Flere bombe- og terrorangrep i USA

To kvinner og en åtte år gammel gutt ble drept. 176 andre ble skadd da de to bombene eksploderte. De eksploderte med 13 sekunders mellomrom i målområdet til Boston Maraton mandag.

Ofrene for angrepet skal hedres med en seremoni i Boston torsdag. President Barack Obama vil være til stede. Ifølge Det hvite hus skal han tale under seremonien.

Denne uken er det blitt sendt forgiftede brev til president Barack Obama, en amerikansk senator og en tjenestemann i delstaten Mississippi. En person er blitt pågrepet i denne saken. Så langt tyder det ikke på at dette har sammenehng med bombene i Boston. 

LES MER HER: Ulike teorier om hvem som står bak Boston-terror

Det er fortsatt ikke kjent hvorfor noen sprengte bombene. Det er heller ikke kjent om det var en eller flere personer som er ansvarlige for bombene.