Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To nye brevbomber har eksplodert i Nederland

Onsdag morgen eksploderte to brev-bomber i Nederland. Det er de siste i en rekke brevbomber siden nyttår. Dette er de første som har eksplodert.

Den første brevbomben gikk av i en sentral for post-sortering. Den ligger i Amsterdam. Det skriver det nederlandske mediet NOS.

En ansatt skal ha kastet fra seg pakken. Det skjedde etter at den begynte å lage lyd. Eksplosjonen skal ha minnet om den fra en kinaputt, sier politiet. Ingen ble skadd i denne eksplosjonen. Det kunne de blitt, om pakken hadde sprengt i noens hender, sier politiet.

Nederlandsk politi bekrefter at det var en brevbombe.

Den andre eksplosjonen skal ha gått av hos en bedrift. De holder til i Kerkrade. Det ligger ved grensen mellom Nederland og Tyskland. Politiet i Kekrade mener også det er snakk om en bombe. Det skriver den nederlanske nettavisen 1limburg.nl.

Der skal ansatte ha hørt en lyd fra en pakke. Så skal det ha eksplodert. De ansatte er evakuert.

Nettavisen Deutchnews.nl skriver at politiet har undersøkt en lang rekke brevbomber nylig. Politiet tror de er sendt av samme person. Siden nyttår har det blitt sendt flere bomber i posten i Nederland. Nederlandske medier oppgir ulike tall. Men med dagens to brevbomber er antallet rundt 10.

Blandt de som har mottatt bomber er hoteller, en bensinstasjon og en eiendoms-megler. Ingen av disse eksploderte før de ble oppdaget.

10. januar skal det også ha blitt funnet en brevbombe. Den ble også funnet på en sentral for post-sortering. Det skriver den nederlandske avisen Het Patrool.