Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tog kjørte inn i skolebuss i Frankrike

Seks barn døde og fem ble alvorlig skadd. Det skjedde da et tog krasjet med en skolebuss i Frankrike torsdag.

Torsdag døde fire barn i en ulykke i Frankrike. Minst sju ble alvorlig skadd. Det skjedde da et tog kolliderte med en skolebuss. Ulykken skjedde på en planovergang sør i Frankrike.

Fredag døde to av de alvorlig skadde. Det var to jenter på 11 år. 

20 franske elever var om bord i bussen. De var i alderen 11 til 15 år. Bussen skulle kjøre dem hjem fra skolen i den lille landsbyen Millas, opplyser lokale myndigheter.

Skolebussen ble truffet av et tog ved en overgang. Det skjedde rundt 18 kilometer vest for byen Perpignan torsdag ettermiddag.

I tillegg til de sju som ble alvorlig skadd, fikk ni andre mennesker på bussen skader. Også tre på toget mindre alvorlige skader.

En stor redningsoperasjon ble satt i gang på stedet for ulykken. Det ligger nær grensa til Spania. Bilder viser at bussen ble kappet i to.

Det var torsdag kveld uklart hvordan ulykken kunne skje. Øyevitner har fortalt at bommen ved planovergangen virket som den skulle. Det melder Frankrikes jernbaneverk. De sier og at det ikke er meldt om noen mekaniske problemer. Det var den bakre delen av bussen som ble truffet, ifølge lokale medier.

– Alle mine tanker går til ofrene for denne forferdelige skolebuss-ulykken, samt deres familier. Staten er i full beredskap for å hjelpe dem. Det skrev Frankrikes president Emmanuel Macron på nettsamfunet Twitter.