Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tog måtte bråbremse – seks personer døde

Uvær herjer i både Danmark, Sverige og Norge.

Et tog måtte bremse brått. Det ble truffet av ting fra et godstog. Toget kan ha kjørt på noe. Ulykken skjedde på broen over Storebælt i Danmark onsdag. Seks mennesker er døde. Det sier togselskapet DSB. I tillegg er 16 mennesker skadd.

Det blåste kraftig i området da ulykken skjedde.

– Vi kan se at det ligger en trailer som er veltet eller blåst av godstoget. Om den har truffet toget foran eller i siden, er vi usikre på, sier Bo Haaning. Han jobber i den danske havari-kommissionen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Vind og uvær herjer flere steder i Skandinavia. Både Øresunds-broen og Storebælts-broen stengte for biler natt til onsdag.

I Norge mistet 75.000 hus strømmen. Vinden blåste trær over strømlinjer. Onsdag morgen var 5.000 hus fortsatt kalde og mørke.

– Noen har vært strømløse i flere timer, sier Morten Schau til NTB onsdag. Han jobber i Hafslund Nett.

Kundene deres i Romerike ble rammet hardest.

– Det vil ta tid før alle har fått strømmen tilbake igjen, sier han.

De siste dagene har uvær og kraftig vind ført til problemer. Noen steder måtte de avlyse fyrverkeriet på nyttårsaften. Flere fjell måtte stenges for biler.

100.000 svensker måtte også klare seg uten strøm. Det skjedde etter stormen Alfrida, skriver avisa Aftonbladet.

Den hittil mest alvorlige ulykken skjedde i Danmark. Det ble først meldt om at åtte personer hadde blitt lettere skadd i ulykken med toget. Etterpå sa togselskapet at seks personer døde.

Lyntoget var på vei til København.