Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tok imot paven med glede og vold

Pave Frans er på besøk i Rio de Janeiro. Brasilianerne er både glade og sinte for at paven kommer.

Brasilianere i tusenvis fylte Rio de Janeiros gater mandag. De hilste pave Frans velkommen. Det melder nyhetsbyrået NTB. Mandag ettermiddag var paven på vei til et møte med Dilma Rousseff. Rousseff er president i Brasil. Noen ganger måtte paven og følget hans stanse helt opp. Det var fordi det var for mange folk rundt pavens bil var for stor. I Brasil er de fleste katolikker. Politi og livvakter jobbet hardt for at følget skulle komme gjennom folkemengden. Paven er fra Argentina. Han er den første paven fra Latin-Amerika. Det er første gang han drar på reise til utlandet etter at han ble pave.

 

Men den første dagen av besøket ble også preget av vold. Demonstranter protesterte mot hvor mye penger regjeringen bruker på pavebesøket. De mener pengene heller skal gå til dem som trenger det i Brasil. Politiet brukte tåregass og vannkanoner for å spre dem. Det ble også funnet en hjemmelaget bombe i en kirke. Soldater fjernet bomben. Paven skal besøke kirken onsdag.

– Det var en hjemmelaget bombe. Den var ikke så farlig, sa Forsvaret etter på, skriver avisa Dagbladet.

Det har vært mye opprør i Brasil i det siste. Mange brasilianere mener at myndighetene bruker penger feil. De synes det blir for dyrt å arrangere verdens-mesterskap (VM) i fotball og De olympiske leker (OL).

– Jeg ber alle om å vise hensyn til hverandre, sa paven i en tale i Rio de Janeiro.