Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Truer Frankrike med angrep

Opprørere i Mali truer med terrorangrep i Frankrike. Årsaken er at Frankrike har sendt soldater mot opprørerne nord i Mali.

Franske jagerfly begynte fredag å bombe og angripe islamister i Mali. Islamistene har i ni måneder hatt kontrollen over nord-Mali. Området er på størrelse med Frankrike.

I byen Gao ble minst 60 islamister drept av bomber søndag. En lærer i byen sier at alle islamister nå har forlatt Gao. Etter tre dager med kraftige angrep gikk opprørerne mandag til motangrep mot byen Diabal sentralt i Mali.

Samtidig varsler opprørerne at de vil prøve å angripe Frankrike.

LES MER HER: Soldater overtok makten i Mali

– Frankrike har angrepet islam. Vi vil slå tilbake i hjertet av Frankrike, sier Abou Dardar. Han leder islamistgruppa Bevegelsen for enhet og hellig krig i Vest-Afrika (MUJAO).

Franske myndigheter frykter terror i sitt eget land. De har satt ut flere vakter ved offentlige bygninger. De passer også ekstra godt på flyplasser. Ifølge franske myndigheter vil aksjonen i Mali være over i løpet av et par uker.

LES MER HER: Truer opprørerne med krig

Frankrike har bedt om et ekstra møte i verdens-organisasjonen FN. Vestlige land frykter at islamistene skal bruke nord-Mali som base. Derfra kan de angripe steder i vesten. Det skriver nyhetsbyrået NTB.