Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Truffet av tyfon

Minst 15 er døde og nesten 370.000 mennesker har måttet rømme fra hjemmene sine. Onsdag nådde tyfonen Rammasun Filippinenes hovedstad Manila.

Vinden har revet ned trær og strømledninger. Flere veier er stengt. Det er strømbrudd på landets største øy Luzon. Den kraftige tyfonen Rammasun har også truffet Filippinenes hovedstad Manila. Minst 15 mennesker er døde. Nesten 400.000 mennesker har måttet rømme fra husene sine og i sikkerhet.

Ni av de døde ble sått ihjel av trær, strømmaster og andre gjenstander som vinden tok med seg. En 11 måneder gammel gutt var blant ofrene. Tre mennesker druknet. To ble truffet av lyn. En person døde av hjerteinfarkt. Vindkastene har vært oppe i 150 kilometer i timen.

Nesten 370.000 mennesker er evakuert. De evakuerte bor nå på skoler og rådhus.

Tyfonen er den sterkeste som hittil i år har rammet Filippinene. Den har allerede ødelagt masse på øyer øst i landet.

Den britiske varslings-tjenesten Tropical Storm Risk har oversikt over tyfoner. De sier tyfonen er av styrke to. Det er på en skala fra én til fem. De varsler også at tyfonen vil bli kraftigere. Det skjer når den beveger seg ut i Sør-Kinahavet.

Regjeringskontorer, skoler, forretninger og børsen ble alle stengt onsdag morgen. Det var før tyfonen nådde Manila.

Over 200 flygninger er avlyst på grunn av været. Et Boeing 777-fly fra Singapore Airlines fikk et hull i vingen. Vinden flyttet flyet fem meter ved flyplassen.

Deler av Filippinene forsøker fortsatt å rydde opp etter tyfonen Haiyan. Den traff landet i november i fjor. 6.100 mennesker døde i det uværet.

LES MER HER:Hjelpen er på vei til Filippinene