Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trump ber Russland hacke Clintons e-poster

Hillary Clinton slettet 30.000 e-poster ulovlig. Nå ber Donald Trump om hjelp fra Russland.

– Russland, jeg håper dere klarer å finne e-postene som forsvant. Jeg tror dere vil bli belønnet av pressen vår, sa Trump til pressen onsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Mange reagerer på hva Trump sa. Han er president-kandidat for Det republikanske partiet. De tror Trump vil at Russland skal hacke seg inn på e-postene til Hillary Clinton. E-postene er fra da hun var forsvarsminister. Hacking betyr å bryte seg inn i e-postkontoene. Slike innbrudd er ulovlige.

Også tidligere har Trump bedt hackere gjøre data-innbrudd. Det skjedde i 2014. Da ba han dem om å bryte seg inn i e-postene til president Barack Obama. Det skriver avisen Aftenposten.

Det er ikke lenge siden andre e-poster i Det demokratiske partiet ble lekket. I helgen la nettstedet WikiLeaks ut 19.000 e-poster. De viste at ledelsen prøvde å få Hillary Clinton som president-kandidat. Det hadde de ikke lov til. Det har gjort mange tilhengere av Bernie Sanders sinte. Han var konkurrenten til Clinton i vår. De mener han ikke fikk en rettferdig sjanse til å vinne kampen om å bli president-kandidat. Trolig var det Russland som brøt seg inn i e-postene til ledelsen. Så ga de e-postene til WikiLeaks. Det tror flere eksperter.