Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trump lover å ikke skille barn og foreldre

USAs president endrer reglene. Donald Trump lover at innvandrere ikke lenger skal fratas barn.

USA har behandlet ulovlige innvandrere strengt. Barn og foreldre har blitt skilt fra hverandre ved grensa. Siden april har 2.300 barn blitt tatt bort fra foreldrene sine. De siste dagene har mange kritisert den amerikanske presidenten.

Men nå endrer Donald Trump mening. Ulovlige innvandrere skal ikke lenger fratas barna sine ved grensa til USA. Det har han gitt ordre om.

– Vi skal holde familiene samlet, sa Trump onsdag. Da skrev han under en ordre om dette.

Det har blitt vist bilder av fortvilte og gråtende barn. I lydopptak høres grupper med barn som roper etter foreldrene sine. Også Trumps kone har sagt at dette ikke er greit.

Presidenten sa at han ikke har likt bildene av barn som er blitt tatt fra foreldrene sine med makt. Men han varsler at USA vil fortsette sin strenge politikk overfor ulovlige innvandrere.

Eksperter mener Trump har blitt presset til å endre praksis. Han har sagt før at dette måtte bestemmes i Kongressen.

Donald Trump håper Kongressen vil gjøre flere endringer i politikken om innvandrere. Det vil gjelde mye mer enn behandlingen av barna ved grensene.

Trump har tidligere sagt at han vil bygge en mur mot Mexico. Han forsøker å finne penger til dette.

Trump-regjeringen har fått massiv kritikk den siste tida. Både politiske motstandere og andre i Trumps parti har reagert. De har sagt at det ikke er greit å ta barn fra foreldre som kommer til USA ulovlig.

Voksne innvandrere er blitt satt i varetektsfengsel. I USA er det ikke lov å fengsle barn. Isteden har barn blitt tatt fra foreldrene og satt i egne teltleirer.

Les redaktørens mening: Barn preges for livet