Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trump støtter strengere våpenlover

USAs president støtter noen endringer av USAs lover om våpen. Men politikere er usikre på om det blir noe av.

President Donald Trump hadde et møte med politikere i USA onsdag. Han sier han ønsker å hindre flere voldshendelser som skoleskytinger. 17 mennesker ble drept i slik skyting i Florida nylig. Tirsdag var resten av elevene tilbake på skolen.

Trump sa lite om hva som skal gjøres. Men det virket som om han støttet strengere sjekk av dem som vil kjøpe våpen. Det har Det republikanske partiet tidligere sagt nei til. Også våpen-organisasjonen NRA ønsker ikke dette.

Trump støtter også forslag om bedre sikkerhet ved skoler. Han vil at mer penger skal brukes på mental helse. Han støtter også å heve aldersgrensen for kjøp av enkelte våpen.

Det er foreslått at lærere kan ha våpen. Dette nevnte Trump. Presidenten vurderer også å forby utstyr som endrer våpnene. En bump-stock kan gjøre om våpen til å kunne skyte mange flere skudd automatisk.

– Vi kan ikke spille et spill uten at noe skjer. Vi må stoppe problemet, sa Trump. Han beskyldte politikere for å være livredde NRA.

– Jeg er den største tilhengeren av retten til å bære våpen, sa presidenten. Han sa også at han har fortalt NRA at det er på tide å gjøre noe.

Men folk i Det demokratiske partiet er bekymret. De er usikre på om han bare prater. De ønsker at det kommer noen virkelige forslag. Disse må Kongressen stemmer over.

Presidenten har tidligere støttet forslag demokratene liker. Så har han trukket støtten tilbake. Det har skjedd etter å ha fått kritikk fra republikanerne. Demokratene ber Trump om å bruke makten sin til å gjøre noe.

– Det må komme fra deg, sier senatoren Chris Murphy. Han er demokrat.

Samtidig gjøres det endringer hos folk som selger våpen. Sportskjeden Dick's Sporting Goods sier de ikke vil selge skudd og våpen som det skoleskytteren brukte. De vil nekte å selge våpen til personer under 21 år, uavhengig av om det er lov eller ikke.

Edward W. Stack er sjef for kjeden. Han sier de vil gjøre dette nå. Det viste seg at skoleskytteren som drepte 17, kjøpte våpen hos dem.

Kjeden Walmart hever også aldersgrensen til 21 år. Butikkjeden fjernet AR-15 riflen. Det var den som ble brukt i Florida. De vil heller ikke selge våpen som ligner.