Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Trump ville bli kvitt etterforsker

President Donald Trump forsøkte å stanse mannen som etterforsker Russland-saken. Det skriver aviser i USA.

Robert Mueller er en spesial-etterforsker. Han skal finne ut om Russland forsøkte å påvirke president-valget i 2016. Det innebærer også å etterforske Trump og folk rundt ham.

President Donald Trump ville tvinge Mueller til å slutte i jobben. Det skriver avisa The New York Times. De har fire anonyme kilder.

Trump ville bli kvitt Mueller i juni i 2017, ifølge avisa. Rådgiveren Donald F. McGahn fikk beskjed om å sørge for at Mueller mistet jobben. Men han nektet. Han sa han heller ville slutte selv. Da ombestemte Trump seg, ifølge New York Times.

Det hvite hus vil ikke kommentere saken av hensyn til etterforskningen.

Mueller er utpekt til jobben av justisdepartementet i USA. Han har snakket med 20 ansatte i Det hvite hus. Han har fått mange papirer av dem som jobbet med valgkampen til Trump. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Trump skal også snakke med Mueller, melder kanalen CNN.

– Jeg gleder meg faktisk til det. Jeg vil gjøre det så snart som mulig. Det har ikke vært noe ulovlig samarbeid, sa Trump da han møtte medier onsdag.

Til nå har Mueller tiltalt sjefen for Trumps valgkamp. Men Paul Manafort er tiltalt for økonomisk kriminalitet. Ikke for ulovlig samarbeid med Russland.

Trumps tidligere rådgiver måtte derimot slutte fordi han løy. Michael Flynn innrømmet at han løy om å ha snakket med Russland. Han har gjort en avtale om å samarbeide med Mueller. 

Mueller er tidligere advokat og støtter Trumps parti Republikanerne.