Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

TV 2-journalister angrepet

Flere norske journalister ble overfalt, ranet og arrestert i Kairo i Egypt.

To journalister fra kanalen TV 2 ble ranet av mobben. Det skjedde i Egypts hovedstad Kairo torsdag ettermiddag. Etter angrepet ble de pågrepet av egyptiske militære. Journalistene var de på vei til hotellet sitt. De hadde jobbet med å rapportere fra Tahrir-plassen i Kairo sentrum.

På Tharir-plassen er det tusenvis av demonstranter. De krever president Hosni Mubaraks avgang.

LES MER HER: Rop om demokrati

– Avkjøringen fra motorveien til hotellet, er sperret av et utbrent bilvrak. Vi måtte gå de 100 meterne ned til inngangen. Plutselig hørte vi folk rope etter oss. Da kom de mot oss. Vi begynte å småløpe. De fulgte etter. Vi ble stoppet av en mobb noen få meter unna hotellet, sier Kadafi Zaman til nettavisa Dagbladet.no..

Kadafi Zaman var sammen med fotograf Aage Aune. Han hadde med seg et stort TV-kamera.

– Da de så kameraet, samlet det seg en gjeng rundt oss. De oppførte seg veldig truende. De tvang oss til å gi fra oss mobiltelefoner, penger og andre eiendeler. Men på et vis klarte jeg å beholde kameraet, sier Aune til TV 2 Nyhetene..

Aune og Zaman ble satt fri av militæret. Nå befinner de seg på hotellet sitt i Kairo. Før de fikk dra dit, måtte Aune slette opptakene sine.

– Vi ble fraktet til et militært hovedkvarter på det egyptiske museet i Kairo. Der måtte vi forklare oss. Og så ble jeg tvunget til å slette opptakene jeg hadde gjort, sier Aune.

Også to journalister fra avisa Dagens Næringsliv ble overfalt i dag.

- Vi forsøkte å komme oss inn på Tahrir-plassen fra området ved Det amerikanske universitetet. For å komme fram kjørte vi via bakgater. Plutselig ble vi stoppet av en mobb med kniver, skytevåpen og sverd. De tok både kamera-utstyr og mobiltelefoner, sier fotograf Tomm W. Christiansen til nettavisa Dagbladet.no.

Også en journalist fra Bergens Tidende og to VG-journalister er blitt truet og angrepet i Egypt. Det har også svenske journalister og journalister fra nyhetsbyrået Associated Press, skriver nettavisa aftenposten.no

Tre egyptiske soldater dukket opp. De fulgte journalistene tilbake til hotellet deres.

Mange av dem som støtter president Hosni Mubarak, er sinte på vestlige journalister. De mener de har gitt for mye oppmerksomhet til demonstrantene som er imot presidenten.