Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tyrefekting blir forbudt

Tyrefekting har blitt ulovlig i den spanske regionen Catalonia.

I tyrefekting drepes oksen etter å ha blitt pint i flere timer. Dersom oksen blir hyllet av publikum, kan den få leve videre. Folkeforsamlingen i den spanske regionen Catalonia har bestemt å forby tyrefekting onsdag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Catalonia blir nå den første regionen på det spanske fastlandet som gjør tyrefekting ulovlig. Fra før er det kun Kanariøyene som har et forbud mot tyrefekting i Spania.

Tyrefekting har blitt en stor politisk sak i Catalonia. Det skrev den spanske avisa El Mundo tirsdag. De skriver også at katalanerne vil forby tyrefekting for å vise at de er selvstendige fra resten av Spania.

Det katalanske sosialistpartiet planla å stemme for å beholde tyrefekting. Men nå har de ombestemt seg.
- Vi stemmer ikke for å beskytte dyr mot mishandling. Men for å hindre kulturelle bånd mellom Katalonia og resten av Spania, sier en talsmann for partiet. Det skriver nettavisa Dagbladet.no.

Mange av innbyggerne i regionen Catalonia ønsker at de skal løsrive seg fra Spania. Fra før er det bare den spanske regionen på Kanariøyene som har bestemt at tyrefekting skal være forbudt.