Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tyrkia angriper IS i Syria

Tyrkia angriper Jarablus i Syria med skudd og bomber. De vil fjerne terrorgruppen IS fra den syriske byen.

Angrepet startet i natt til onsdag. Tyrkia skyter fra den tyrkiske byen Karkamis. Og de har sendt fly over Jarablus og bombet. Tyrkia får hjelp fra internasjonale soldater, skriver nyhetsbyrået NTB.

Målet er å fjerne terrorgruppen Den islamske staten (IS) fra Jarablus. Byen ligger nær grensa til Tyrkia. Slik kan sikkerheten til Tyrkia bli bedre, håper tyrkiske myndigheter. Tyrkia har blitt angrepet av terrorister flere ganger i sommer. Senest i helgen ble et bryllup angrepet. 54 mennesker døde. Myndighetene tror selvmords-bomberen var fra IS.

Tyrkia ønsker også å støtte syriske myndigheter. De vil hindre at det kommer flere flyktninger. Får de bort IS, blir det også lettere å hjelpe vanlige syrere med mat og medisiner.

Dette er tredje gang at Tyrkia skyter inn i Syria. Tyrkia støtter også 1.500 syriske opprørere. De vil gå inn i Jarablus for å kjempe mot IS.

IS har blitt jaget fra flere viktige byer i Syria den siste tiden. Jarablus er den siste byen ved den tyrkiske grensen som de kontrollerer.