Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Ulykkesbåten i Kina snudd

Mannskaper har snudd ferja som veltet på Yangtze-elva. De sier at det ikke er mulig å finne flere i live.

Tidligere kunne folk høre rop inne fra båten. Men så ble det stille. Fredag ble båten på Yangtze-elva snudd rundt så den ligger riktig vei. 456 personer var om bord i turistbåten i Kina. Den ble truffet av en storm mandag. Dykkere har undersøkt båten. Myndighetene sier at de ikke lenger er mulig å finne folk i live.

Bare 14 personer ble reddet. Dermed har ulykken krevd 442 liv. Det er den verste båtkatastrofen i Kina på nesten 70 år, skriver nyhetsbyrået NTB.

Båten er 76 meter lang og har fire dekk. Det meste av den er fortsatt under vann. Taket på båten har fått store rifter og bulker.

Dykkere har undersøkt ferja lugar for lugar uten å finne flere i live. 1.200 personer som er i familie med passasjerene, har kommet til ulykkesstedet i Jianli. Men de har forstått at alt håp trolig er ute.

– Vi er allerede mentalt forberedt, sa den 33-år gamle datteren til en av båtens passasjerer.

Myndighetene lovet torsdag at de ikke skal fortelle alt de finner ut. Familiene til passasjerene har krevd svar på hvorfor de fleste som ble reddet var ansatt på båten.

Båtens kaptein og hovedmaskinist ble tirsdag pågrepet og avhørt av politiet. De har siden sittet i varetekt. Politiet sier så langt at skipet hadde nok redningsvester. Det var ikke for mange passasjerer om bord. Det var uvær med kraftig regn og vind da ulykken skjedde.

LES MER HER: Kinas verste ulykke i Yangtze-elva

LES MER HER: Leter gjennom lugar for lugar