Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Unge og friske kan måtte vente lenger på vaksine

Det vil være for få vaksiner mot korona neste år. Det er viktig at de blir gitt til dem som trenger det mest, sier WHO. Unge og friske kan måtte vente til 2022.

Soumya Swaminathan mener det er viktig å si hvem som skal bli vaksinert først. Hun er sjefsforsker i Verdens helse-organisasjon (WHO). Unge og friske må vente, ifølge avisa The Guardian. Det er de som jobber med helse og de som har en ekstra risiko som må få først.

Det er mange som prøver å lage en vaksine. Men det er vanskelig. To vaksiner har blitt satt på pause denne uka. Årsaken er at det kan ha vært feil på de. Det gjør at det kan lengre tid før det er nok vaksiner til alle. Derfor mener WHO at noen må bli prioritert foran andre.

– De fleste er enige. Vi må starte med de som jobber med helse. Så må vi vaksinere de som har andre jobber med ekstra risiko. Og det er ikke sikkert alle de får en vaksine heller. De neste i køa er eldre, syke og så videre. Friske og unge må være klare for å vente. Kanskje til 2022, sier Swaminathan.

 

Emneord

verden korona who