Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Uroen i Stockholm fortsetter

Brannvesenet måtte rykke ut for å slukke 90 branner onsdag kveld og natt til torsdag. Nå tar innbyggerne opp kampen mot volden.

Uroen i Stockholm fortsetter. Onsdag kveld og natt til torsdag rykket brannvesenet ut for å slukke 90 branner. Rundt 15 av dem var bilbranner. 

– De fleste av dem har med urolighetene å gjøre, sier talsmannen Mats Kero.

LES MER HER: Uroen i Stockholm sprer seg

I Husby ble det kastet stein mot en politibil onsdag kveld. Det ble også satt fyr på flere biler, og i sentrum ble flere vindusruter knust.

Mange natteravner og andre voksne var ute i gatene for å prøve å roe ned ungdommene. Men det virker ikke som det hjalp stort. 

Også i Hagsätra sør i Stockholm ble politiet angrepet av ungdom som kastet stein. En politimann fikk skader i hodet. 

I Skogås sør for Stockholm ble det satt fyr på en restaurant torsdag morgen. Ungdom kastet stein på brannmennene som kom for å slukke brannen. Derfor kunne de først starte slukkingen etter at politiet hadde jaget ungdommen bort.

I Hjulsta ble det satt fyr på to biler. Natt til torsdag ble fem personer pågrepet i Fruängen. De er mistenkt for å ha planlagt å starte flere branner.

LES MER HER: Ny natt med bråk og bilbranner

I Rågsved sør i Stockholm tente en gruppe ungdom på politistasjonen. 

– Deler av stasjonen har brent, men ilden ble slukket av en patrulje på stedet, sier Towe Hägg i politiet.

Et titall ungdommer ble pågrepet og kjørt bort i politibusser. De ble sluppet fri kort tid etter.

En av brannmennene i området er veldig frustrert. Han skriver dette i et brev til bråkmakerne på Facebook:.

– I natt kastet du stein på oss. Jeg hjelper din søster om det begynner å brenne i kjøkkenet hennes. Jeg svømmer i iskaldt vann for å hjelpe lillebroren din om han faller ut av en båt, og jeg kommer til å hjelpe deg når du går gjennom isen en solrik dag i mars. Hvorfor gjør du da dette mot meg, skriver brannmannen. 

Årsaken til all uroen skal være at politiet skjøt og drepte en 69 år gammel innvandrer. Mannen skal ha truet med en jungelkniv.