Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

USA drepte over 100 av Assads menn

USA har bombet styrker som kjemper for president Bashar al-Assad i Syria.

Over 100 krigere ble drept i Syria. Krigerne var 20 soldater fra regjeringen og folk som kjempet med dem. Det melder Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

De drepte ble bombet av USA og styrkene som USA støtter. USA sier at det var selvforsvar. Krigerne skal ha gått til angrep på kurdere som blir støttet av USA.

USA-styrkene angrep både fra lufta og med raketter avfyrt fra bakken, sier SOHR.

Angrepet startet onsdag kveld i provinsen Deir al-Zor. Området kontrolleres av opprørere. De fleste av disse er kurdere og tilhører gruppa Syrian Democratic Forces (SDF).

En ukjent kilde fra USA mener at president Bashar al-Assad er ute etter land. Han forsøkte å sikre seg oljefelt. De ligger i området som SDF har kontroll over. Før var områdene kontrollert av terrorgruppa Den islamske staten (IS).

SDF har vært viktig i kampen mot IS. Gruppa styrer nå flere områder som var styrt av IS før.

Ingen krigere fra SDF eller USA ble drept i angrepet, sier kilder. Opptil 500 personer skal ha deltatt i angrepet mot SDF. Angriperne brukte stridsvogner, artilleri og bombekaster-granater. Det sier en kilde i USAs militære til nyhetsbyrået AFP.

Det er ikke klart hvor krigerne som døde kom fra. De syriske styrkene får støtte fra både Irak, Libanon og Iran. I tillegg støttes de av Russland med flyangrep.

Denne uka er over 150 mennesker blitt drept i angrep fra lufta av Assads styrker. Verdens-organisasjonen FN ber om én måned våpenhvile i Syria. FNs sikkerhetsråd skal diskutere saken torsdag.