Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

USA lover å få fram sannheten

Natt til lørdag ble et sykehus i Kunduz i Afghanistan truffet av bomber fra et amerikansk kampfly. USA lover at saken skal granskes.

– Jeg vet ikke hvordan ødeleggelsene av sykehuset skjedde. Situasjonen i Kunduz er forvirrende og komplisert. Men jeg lover en åpen og omfattende granskning, sier Ash Carter. Han er forsvarsminister i USA.

Natt til lørdag ble et sykehus i Kunduz i Aghanistan truffet av bomber. Minst 22 mennesker ble drept. 37 ble skadd.

Lørdag morgen sa forsvarssamarbeidet NATO at et amerikansk kampfly hadde bombet i området der sykehuset ligger. De hadde gjennomført angrep mot personer som truet styrkene.

- Angrepet kan ha ført til skader på et sykehus i nærheten, sa Brian Tribus. Han er talsmann for NATO.

Sykehuset var drevet av organisasjonen Leger Uten Grenser. De er sinte på grunn av det som har skjedd. Organisasjonen mener angrepet var en krigsforbrytelse. Det er ikke lov å bombe sykehus.

USA har sagt at de skal undersøke hendelsen. Men Leger Uten Grenser mener at flere land må være med på å undersøke hva som har skjedd. De mener man ikke kan stole på etterforskning fra et land som er part i konflikten.

Verdensorganisasjonen (FN) fordømmer angrepet. Det samme gjør organisasjonen Røde Kors.

Den siste uken har det vært voldsomme kamper i Kunduz. Kampene har vært mellom terrorgruppa Taliban og afghanske sikkerhets-styrker. De afghanske styrkene er støttet av NATO.