Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Usikkert hvor mange som er døde i Jakarta

Minst sju personer er drept i terrorangrep i Jakarta i Indonesia.

– Situasjonen er nå under kontroll. Angrepet er over. Det er ingen flere gjerningsmenn på frifot, sier en talsmann for politiet i Jakarta i Indonesia. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Det er fortsatt ikke klart hvor mange terrorister som angrep i hovedstaden Jakarta. Det skjedde natt til torsdag norsk tid. Da var klokka rundt 10.30 torsdag morgen i Jakarta.

Minst fire av angriperne er døde, sier en talsmann for politiet ifølge den britiske avisa Telegraph. En offisiell kilde sier at to sivile, en indonesier og en nederlender er drept. I tillegg til fem angripere. Ulike medier melder derimot om mellom 10 og 17 døde, skriver NTB.

Flere bomber er blitt sprengt på ulike steder i byen. Det skal dreie seg om flere selvmordsbomber. En av bombene sprengte på en Starbucks-kafé nær kontorene til verdens-organisasjonen FN.

Etter eksplosjonene ble det også skutt mellom politiet og angriperne. Kampene foregikk i to timer.

– Vårt land og vårt folk burde ikke være redde. Vi lar oss ikke knekke av disse terrorhandlingen, sier Indonesias president Joko Widodo, ifølge Telegraph.

Ingen har ennå tatt ansvar for terroren. Men mistankene går mot ekstreme islamister. Før jul ble en gruppe islamister arrestert. De var mistenkt for å planlegge terrorangrep.

Nordmenn i Jakarta bør ikke dra til offentlige steder, sier Utenriksdepartementet.