Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Vanskelig oppgave for Obama

Denne uka skal president Barack Obama prøve å få USA til å støtte et angrep mot Syria. Det kan bli vanskelig.

President Barack Obama har en vanskelig jobb denne uka. Han skal prøve å overtale politikere og folk i USA. Han trenger støtte til forslaget sitt om å angripe Syria. Obama vil angripe Syria med våpen, skriver nyhetsbyrået NTB.

Mike Rogers tilhører partiet Republikanerne. Han støttet tidligere et angrep mot Syria. Men nå lurer han på om det er så klokt likevel.

– Nå er også jeg skeptisk, sa Rogers til den amerikanske TV-kanalen CBS.

Jim McGovern er medlem av Demokratene. Det er Obamas parti. McGovern er intervjuet av den amerikanske TV-kanalen CNN. Han sier at han synes Obama ikke skal angripe Syria.

LES OGSÅ HER: Obama kunne ikke overtale Putin

Obama skal gjøre flere TV-intervjuer i de neste dagene. Han skal også holde en tale tirsdag. Amerikanere er imot et angrep mot Syria. Det viser meningsmålinger. Eksperter tror ikke at Obama får amerikanere til å endre mening.

Obama vil angripe Syria fordi han mener at regjeringen har brukt kjemiske våpen. Det var under et angrep utenfor Damaskus 21. august. Flere hundre mennesker døde av giftig gass i angrepet. Mange av dem var kvinner og barn. Syrias president Bashar al-Assad sier at de ikke har brukt kjemiske våpen.

LES OGSÅ HER: Kan godta Syria-aksjon hvis FN sier ja

– Det finnes ingen bevis for at jeg brukte kjemiske våpen mot mitt eget folk, sier Assad. Det er ifølge journalist Charlie Rose. Han har gjort TV-intervju med Assad for den amerikanske TV-kanalen CBS.